Financiële en actuariële rekensoftware

VORfinance is de business unit van VORtech die richt zich op financieel georiënteerde vraagstukken bij o.a. banken, verzekeraars, pensioenfondsen, semi-overheden en grote corporate organisaties. We bieden diensten aan op het gebied van wiskundige methoden en algoritmiek, high-performance computing en professionele implementatie van wetenschappelijke software.

Verbeteren van wiskundige methoden en algoritmiek

Complexe algoritmiek en wiskundige modellen spelen vaak een essentiële rol bij financiële en actuariële rekensoftware. Denk hierbij aan het waarderen van opties, het bepalen van de optimale asset mix en het doorrekenen van financiële risico’s. VORfinance is bedreven in het in kaart brengen en doorvoeren van verbeteringen en vereenvoudigingen van wiskundige modellen en de bijbehorende oplosmethodes.

In een van haar projecten heeft VORfinance meegeholpen om een optimalisatieprobleem in een asset management vraagstuk op te lossen. We hebben een verbeterd model bedacht en uitgewerkt. Vervolgens hebben we dit geïmplementeerd. Er vindt nu een betere optimalisatie plaats waardoor grote besparingen mogelijk zijn.

Versnellen van software met high-performance computing

Bij verschillende financiële en actuariële rekensoftware is het van belang dat uitkomsten snel berekend kunnen worden. Risicoberekeningen kunnen bijvoorbeeld vaak zeer complex en omvangrijk zijn, terwijl de noodzaak om snel de resultaten te hebben groot kan zijn. VORfinance is een high-performance computing expert die bedreven is om software veel sneller te maken. Zie ook de pagina over high performance computing op onze website.

Professionele implementatie van financiële rekensoftware

De scientific software engineers van VORfinance zijn gespecialiseerd in het verbeteren van bestaande financiële rekenpakketten op het gebied van snelheid, nauwkeurigheid en functionaliteit. Daarnaast zijn we ook bedreven in het ontwikkelen van nieuwe complexe rekensoftware voor verschillende disciplines. Met onze best practices en jarenlange ervaring  weten we ook hoe we om moeten gaan documentatie, gebruiksgemak en duurzaamheid van de wetenschappelijke software. Zie onze referenties voor meer informatie.

VORfinance-modelscan

Een makkelijke manier om snel kennis te maken met VORfinance is de VORfinance-modelscan. Deze is snel uit te voren en geheel vrijblijvend. De modelscan vertelt u snel of uw financieel-georiënteerde model of software versneld en verbeterd kan worden. VORtech heeft een brochure beschikbaar: VORfinance-Modelscan.

Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Onze brochure over de VORfinance modelscan geeft informatie over de korte kennismakingsprojecten die we vaak voor nieuwe klanten uitvoeren.
Neem contact op