Data science advies

Veel bedrijven zoeken nog naar de juiste manier om data science in te zetten. VORtech ondersteunt u graag bij het verkennen van de mogelijkheden en bij het opzetten van proefprojecten.

Wilt u wel iets met data science maar weet u nog niet goed hoe u dat moet aanpakken? Dan bent u zeker niet de enige. VORtech levert vaak advies aan bedrijven die de eerste stappen zetten op het gebied van data science, machine learning en kunstmatige intelligentie. Met onze brede praktijkervaring kunnen we u helpen om een koers uit te zetten en verkenningen uit te voeren.

Bij veel bedrijven bestaat nog het beeld dat data science een kwestie van van veel data verzamelen waar dan op magische wijze prachtige inzichten uit komen. De praktijk is anders. Om de mogelijkheden van (big) data te kunnen benutten is een goed doordachte aanpak nodig. We helpen u daar graag bij.

Advies

Op basis van onze ervaring kunnen we u ondersteunen bij het verkennen van de mogelijkheden van data science. In een later stadium kunnen we u helpen om een data science strategie op te zetten. Daarbij hebben we als voordeel dat we onafhankelijk zijn: we zijn niet gebonden aan bepaalde producten of platforms. Daarnaast ondersteunen we al ruim 20 jaar een breed scala aan klanten bij het ontwikkelen van voorzieningen om data te ontsluiten en om voorspellingen te maken. In die 20 jaar hebben we geleerd wat er in de dagelijkse bedrijfspraktijk mogelijk is.

Onze advisering vindt meestal plaats in de vorm van gesprekken met de klant. Soms is dat een manager die tot taak heeft om data science toepassingen vorm te geven. Maar vaak ook nemen onze consultants deel aan vergaderingen en brainstorms waarbij ze de gedachtenvorming bij de klant ondersteunen met kennis en ervaring.

Zie ook onze pagina over Starten met Data Science.

Workshop

Wilt u zich eens laagdrempelig oriƫnteren op de mogelijkheden van data science? Dan is onze Big Data MBA workshop misschien iets voor u. In een halve dag geven we u een overzicht van de mogelijkheden van data science en de manier waarop u daarmee aan de slag kunt. Daarbij gaan we uit van de Big Data MBA methode. U kunt daarover meer lezen in onze blog over deze methode.