Speciale expertise

Digital twin technologie

We leveren technologie voor het ontwikkelen van digital twins: het combineren van sensordata en simulaties, het versnellen van computer modellen en het ontwikkelen van machine learning toepassingen voor analyse en optimalisatie.

Metingen en modellen

Een computermodel is altijd maar een benadering van de werkelijkheid. Als er behalve het model ook metingen beschikbaar zijn, dan kunt u die gebruiken om het model te verbeteren. VORtech beschikt over software en de expertise om metingen en modellen zo effectief mogelijk te combineren.

High Performance Computing

Rekensoftware moet altijd sneller. High Performance Computing is dan ook basiskennis voor onze scientific software engineers. We zijn er bedreven in om programmatuur zo efficiƫnt mogelijk te maken. We halen het maximale uit de beschikbare hardware. Of het nu gaat om een multicore architectuur, een GPU, een rekencluster of een cloud-oplossing. Door slim programmeren, goede algoritmen en gebruikmakend van tools als CUDA, OpenCL, OpenMP en MPI.

Numerieke wiskunde

Numerieke wiskunde is de basistechniek voor het rekenen aan allerlei verschijnselen uit bijvoorbeeld de fysica of chemie. Het biedt methodes om wiskundige vergelijkingen te vertalen naar een vorm die voor een computer hanteerbaar is. De keuzes die in die vertaling gemaakt worden bepalen de snelheid en nauwkeurigheid van de berekening. VORtech biedt kennis en ervaring op dit gebied.

Machine learning engineering

We bieden machine learning engineering diensten: het ontwikkelen van software voor machine learning applicaties. Daarbij ligt onze focus op technische of wetenschappelijke toepassingen, waarin de data grotendeels uit sensoren komt.

Gespecialiseerde viewers

Voor het inzichtelijk maken van gegevens en voorspellingen van rekenmodellen zijn gespecialiseerde viewers nodig. Die doen meer dan visualiseren: ze bepalen afgeleide gegevens en bieden mogelijkheden om de weergaven interactief aan te passen.

Methoden, talen en technieken

VORtech kan overweg met een groot aantal methoden en technieken uit de wiskunde en informatica.