Symposium 25-Jarig Jubileum VORtech: “Computer Modellen op de Werkvloer: naar Digital Twins en Verder”

Om het 25-jarig jubileum van VORtech met onze klanten en relaties te vieren, organiseren we op dinsdagmiddag 28 september een symposium rondom computermodellen en algoritmen voor operationeel gebruik. Daarbij kijken we terug naar waar we vandaan komen, maar vooral ook vooruit naar de ontwikkelingen die er aan komen.

Schrijf u nu in met het aanmeldformulier.

Wat is er speciaal aan modellen die operationeel gebruikt worden?

De specifieke uitdagingen die het operationele gebruik met zich meebrengen zullen een rode draad zijn. Denk daarbij aan de snelheid en betrouwbaarheid van de programmatuur, en de vaak slechte kwaliteit van de data die beschikbaar is. We zullen stilstaan bij de enorme ontwikkelingen die gaande zijn om met die uitdagingen om te gaan. Multicores, multiprocessors en GPU’s maken het rekenen veel sneller. Ook nieuwe algoritmen kunnen een enorme winst opleveren. Machine learning maakt het mogelijk om voorspellingen en analyses te doen waarvoor een expliciet wiskundig model ontbreekt, en kan de traditionele modellen soms vervangen. En ontwikkelingen in cloud technologie maken het mogelijk om programmatuur schaalbaarder en robuuster op te zetten dan voorheen.

De sprekers

Een viertal sprekers zal deze thematiek behandelen.

Modelleren, Simuleren en Optimaliseren in een Datarijke Omgeving, door Professor Wil Schilders van de Technische Universiteit Eindhoven.
Rijkswaterstaat Waterverwachtingen, van 25 jaar hindcast tot 5 jaar forecast, door Marc Philippart van Rijkswaterstaat.
4DCOOL: een digital twin van het binnenklimaat van datacenters, door Eric Terry van Actiflow en Martin Matse van ATS-global.

Rondleiding over de RDM Makerspace

Het symposium zal plaatsvinden op de RDM-werf in Rotterdam. Naast het lezingenprogramma zullen er ook rondleidingen gegeven worden over de RDM Maker Space, waar tal van jonge bedrijven bezig zijn om producten en diensten te ontwikkelen met de nieuwste technieken.

De uitnodiging voor het symposium ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum wordt in augustus verstuurd. Als u zich nu al wilt aanmelden, stuur ons dan een mail of vul het contactformulier in.