VORtech lid van het MathWorks Connections Program

Op 17 maart 2016 maakt VORtech bekend dat zij lid geworden is van het MathWorks Connections Program als partner voor software ontwikkeling en wiskundig advies. Regelmatig voert VORtech programmeerprojecten uit en verbetert ze wetenschappelijke modellen en rekenkundige toepassingen in MATLAB®. Eveneens gebruiken VORtech-consultants MATLAB zeer regelmatig voor hun analyses in wiskundige adviestrajecten.

Het MathWorks Connections Program staat open voor onafhankelijke organisaties die commercieel beschikbare producten ontwikkelen of training en advies aanbieden met MATLAB en Simulink® als basis. Het aanbod van deze partners sluit aan op technische behoeften in allerlei toepassingen en industrieën wereldwijd middels software en hardware producten die het gebruik van MATLAB en Simulink uitbouwen.

“Voor ons is MATLAB het perfecte platform om nieuwe modellen te prototypen en om voor- en nabewerking van data en beelden uit te voeren”, zegt Mark Roest, algemeen directeur van VORtech. “We hebben ruime ervaring met de MATLAB Compiler, MATLAB Distributed Computing Server en een variatie aan toolboxen waaronder de Database Toolbox en de Parallel Computing Toolbox. We integreren MATLAB met functies en bibliotheken ontwikkeld in andere programmeertalen zoals C, C++, C#, R, Fortran en Python®.”

Recent voerde VORtech bijvoorbeeld een project uit voor het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving). Het PBL heeft een model ontwikkeld om de effectiviteit van klimaatbeleid te beoordelen en om de beste maatregelen te identificeren. Het optimalisatie-algoritme was erg tijdsintensief, en vaak was het resultaat niet het best haalbare. VORtech analyseerde het model en we konden deze problemen verhelpen door de optimalisator een aantal ‘vrij aardige’ beginoplossingen te geven die werden gegenereerd door een snelle pre-solver. Naast de analyse van het algoritme, dat in MATLAB was ontwikkeld, heeft VORtech de pre-solver module gemaakt, het oplossingsalgoritme verbeterd en een module geprogrammeerd voor uitwisseling van gegevens met Excel sheets.

Om meer te weten te komen van software ontwikkeling door VORtech en advies op basis van MATLAB, kan je de Connections Program website bezoeken of contact opnemen met VORtech:

VORtech BV
Tel: 015-285 0125
info@vortech.nl

MATLAB en Simulink zijn geregistreerde handelsmerken van The MathWorks, Inc. Zie www.mathworks.com/trademarks voor een uitgebreide lijst van handelsmerken.