Teamzaken

Er zijn het afgelopen jaar veel positieve ontwikkelingen geweest aan het personeelsfront. We hebben bijvoorbeeld een hele reeks nieuwe collega’s mogen verwelkomen en enkele senior medewerkers zijn zich aan het voorbereiden om partner te worden. Daarnaast vieren we een reeks jubilea. We hebben ook van een paar collega’s afscheid genomen, maar dat is in een groter team nu eenmaal een natuurlijk proces. Omdat veel van onze relaties een persoonlijke band met onze collega’s hebben, leek het ons goed om een overzicht van de ontwikkelingen te geven. 

Nieuwe collega’s 

Omdat we nieuwe klanten mogen verwelkomen en bestaande klanten steeds meer werk aan ons uitbesteden heeft VORtech afgelopen jaren veel nieuwe collega’s gezocht. We zijn dankbaar dat we er goed in geslaagd zijn om geweldige medewerkers te vinden, ondanks de zeer competitieve arbeidsmarkt. 

We stellen de nieuwe collega’s graag aan u voor (van links naar rechts):  

  • Saleem Sarwar heeft aan de Hogeschool Rotterdam software engineering gestudeerd, waarbij hij zijn afstudeerstage bij VORtech heeft gedaan met een studie naar databases voor grootschalige data. Dat beviel wederzijds zo goed dat hij vervolgens bij VORtech in dienst is gekomen;
  • Joris Bentvelsen is na zijn studie econometrie in Rotterdam eerder dit jaar begonnen bij VORtech;  
  • Aldo Hennink is van huis uit gespecialiseerd in nucleaire fysica en gepromoveerd op het gebied van stromingsleer, waarna hij in augustus bij VORtech aantrad; 
  • Sjoerd Geevers is ruim een jaar geleden bij VORtech begonnen als wetenschappelijk programmeur na een promotie en postdocwerk rondom akoestische, seismische en elektromagnetische golven;  
  • Marijke Kuipers is in mei het administratieve team komen ondersteunen op het gebied van HR en Marketing & Sales. Na jarenlang bij TNO gewerkt te hebben als (directie)secretaresse en enkele jaren thuis te zijn geweest voor de kinderen, werkt ze nu een dag per week bij VORtech;
  • Peter Bossers is bij VORtech in dienst gekomen voor het systeembeheer. Hij heeft zeer uitgebreide ervaring op dit gebied, met name voor de Linux-omgeving;
  • Max van der Kolk is begin 2022 begonnen bij VORtech nadat hij onderzoek heeft gedaan op het gebied van topologie-optimalisatie aan de TUDelft en werkzaam is geweest als wetenschappelijk programmeur aan de Universiteit van Amsterdam;  
  • Anne Markensteijn is gepromoveerd op het modelleren van geïntegreerde gas-, elektriciteits- en warmtenetwerken en daarna begonnen bij VORtech.

Afscheid 

We hebben afgelopen jaar afscheid genomen van drie collega’s. Matteo Giani wilde zich verder ontwikkelen in een aantal IT-technieken die binnen VORtech weinig aan bod komen. Alouette van Hove is met haar man mee naar Noorwegen geëmigreerd en heeft daar inmiddels een mooie promotieplaats gevonden. Niels van der Wekken heeft de overstap gemaakt naar een bedrijf dat qua manier van werken beter bij hem past. We danken ze voor hun bijdrage aan VORtech en wensen ze oprecht heel veel succes bij hun verdere ontwikkeling. 

Partners 

Begin 2022 heeft Edwin Vollebregt zijn aandelen in VORtech verkocht aan de partners. Daarmee zijn de partners nu allemaal voor een flink deel eigenaar van het bedrijf. Mark Roest heeft ook een deel van zijn aandelen verkocht en is daarmee nu een minderheidsaandeelhouder geworden. 

Werner Kramer en Maarten Bosmans hebben aangegeven dat ze partner willen worden en hebben van het partneroverleg nu de status van kandidaatpartner gekregen. Dat leidt normaal gesproken binnen een jaar tot een aanstelling als partner. 

Meer informatie over de organisatie van VORtech en het partnerschap kunt u hier vinden. 

Jubilea 

We vieren dit jaar een hele reeks 10-jarige jubilea, deels uitgesteld vanwege de Corona-pandemie. De jubilarissen zijn Marieke Dezaire, Koos Huijssen, Maarten Bosmans, Lian de Krieger, Werner Kramer en Eli van Es. We zijn er trots op dat deze collega’s al meer dan 10 jaar voor ons werken. 

Werkervaringsplaats

Jan-Willem Krans heeft het afgelopen halfjaar in het kader van een werkervaringsplaats via het UWV bij VORtech gewerkt. Hierbij heeft hij software geschreven voor een biochemisch rekenmodel voor de Universiteit van leiden, en optimalisatiewerk aan een statisch programma van de Universiteit van Wageningen verricht. Wij vinden het fijn dat wij Jan-Willem op deze manier een mooie kans hebben kunnen geven op het doen van werkervaring in het vakgebied waarin hij is gespecialiseerd.   

Sponsoring 

VORtech biedt sponsoring aan voor medewerkers die zich actief inzetten voor een maatschappelijke zaak. In het verleden hebben we bijvoorbeeld een deelname aan de Alpe d’HuZes gesponsord en activiteiten van een collega om leerlingen in het basisonderwijs robotjes te laten bouwen. In de afgelopen periode heeft VORtech een bijdrage gedaan aan de viering van het honderdjarig jubileum van muziekvereniging St Caecilia Schipluiden, waar één van onze collega’s actief is. 

Links Marieke Dezaire, jarenlang bestuurslid bij Harmonie Caecilia, en rechts Johan Meijdam die het jubileumconcert bezocht.