Internet of Things evenement 2017

Op 14 maart 2017 vond de tweede editie van het Internet of Things evenement plaats in het stadion De Kuip in Rotterdam. VORtech was één van de partners van het evenement. Bij onze stand spraken we met geïnteresseerde deelnemers over hun ideeën op het gebied van Internet of Things en legden we uit hoe ze hun sensordata om kunnen zetten in bruikbare inzichten.

VORtech is bijzonder in de wereld van analytics met onze focus op de fysieke wereld om ons heen. Dat is de reden waarom ons credo is “Analyzing the world around us”. Waar veel Analytics bedrijven zich concentreren op de transactiegegevens van klanten, zijn wij gespecialiseerd in data van dingen die je kunt aanraken, zie ook onze brochure.

VORtech werkt al meer dan 20 jaar aan het modelleren van de wereld om ons heen. Met behulp van een combinatie van wiskunde en state-of-the-art software engineering, hebben we krachtige tools ontwikkeld die helpen om belangrijke beslissingen te nemen. Traditioneel leunen deze instrumenten zwaar op een wiskundig model van het systeem. Omdat data echter steeds makkelijker beschikbaar komt, maken onze oplossingen steeds meer gebruik van observatiedata of zijn ze zelfs volledig data-driven. We passen geavanceerde statistische methoden, machine learning technieken en data-assimilatie toe. VORtech heeft recent met succes analytics projecten voltooid op het gebied van finance, verkeersmanagement, energienetwerken, watervoorziening en de bouwsector.

Tijdens het evenement hebben we gesproken met mensen die graag analytics technieken gebruiken voor hun Internet of Things uitdagingen. We hebben ook interessante voordrachten bijgewoond over predictive maintenance, smart building en big data in de bouwsector. Wij werden geïnspireerd en we hopen dat we anderen geïnspireerd hebben. We zullen meer van dit soort evenementen bezoeken in de toekomst en verder groeien in de wereld van het Internet of Things en Big Data. Zie onze data science pagina voor meer informatie.