Cursus Scientific Software Engineering

Het ontwikkelen van programmatuur voor grootschalige berekeningen en simulaties vergt speciale vaardigheden van de ontwikkelaar. VORtech verzorgt een cursus waarin nieuwe en ervaren software developers geleerd wordt wat er nodig is om op een verantwoorde manier rekensoftware te ontwikkelen.

Een vak apart

Rekensoftware wordt steeds belangrijker bij onderzoek, ontwerpvraagstukken en bij operationele toepassingen in zowel de academische wereld als het bedrijfsleven. Maar de ontwikkeltechnieken van rekensoftware blijven vaak achter. Veel bedrijven en onderzoekers worstelen met de complexiteit van rekensoftware en de overdraagbaarheid tussen verschillende programmeurs. Daarnaast is ook het testen van dit soort software een vak apart. VORtech heeft hiervoor een cursus Scientific Software Engineering ontwikkeld die soms als open inschrijving wordt gegeven maar meestal in-house gegeven wordt voor een bedrijf of instituut.

De cursus Scientific Software Engineering

De cursus heeft als doel om deelnemers in kort bestek een breed overzicht te geven van wat er allemaal komt kijken bij het maken van rekensoftware. Daarbij komen alle aspecten van het ontwikkelen van rekensoftware aan bod: het ontwikkelproces, numerieke aspecten zoals gevoeligheid van modellen, versiebeheer, programmeerstijlen, debugging technieken en allerlei andere ontwerpen. De belangrijkste les is waarschijnlijk dat discipline het succes van een project bepaalt. Want hoe sneller je het probeert te doen, hoe langer het duurt.

Wilt u het ontwikkelproces van uw rekensoftware verbeteren?
Lees over onze advisering met betrekking tot reken- en simulatieprogrammatuur of neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Neem contact op