Stageplaatsen

VORtech biedt stageplaatsen voor aankomend wetenschappelijk programmeurs. Niet alleen om werkzaamheden te doen waar we zelf niet aan toe komen, maar ook omdat we een bijdrage willen leveren aan het opleiden van de nieuwe generatie.

VORtech biedt jaarlijks ruimte aan twee of drie stagiairs en afstudeerders. Neem contact met ons op om na te gaan of er op dit moment ruimte is. Hieronder vind je een lijst met stageonderwerpen die we graag eens aan willen pakken. Staat er geen geschikte opdracht voor je bij maar spreekt ons werkveld je aan? Neem ook dan gerust contact met ons op. Misschien kunnen we rondom jouw belangstelling alsnog een opdracht formuleren die ook voor ons nuttig is.

Stage: machine learning engineering

Het vakgebied van machine learning ontwikkelt zich snel. Naarmate er meer toepassingen operationeel gemaakt worden, worden machine learning engineering en MLOps belangrijker. Daarbij gaat het om een degelijke opzet van de hele datapipeline, met voorzieningen om de kwaliteit van het model te bewaken en om een model van tijd tot tijd opnieuw te trainen.

Binnen VORtech proberen we op de hoogte te blijven van de relevante tools op dit gebied. Concreet hebben we op dit moment de wens om MLFlow en Airflow uit te proberen. De stageopdracht omvat het opzetten van een pipeline voor een eenvoudig machine learning model met een van deze tools (of andere als je zelf betere tools denkt te weten). Specifiek willen we ook kijken naar de mogelijkheden die deze platforms bieden voor het testen van de robuustheid van de pipeline.

Stage: Data-assimilatie

Data-assimilatie methoden gebruiken observaties om dynamische computermodellen bij te sturen zodat ze nauwkeurig de actuele werkelijkheid volgen en zodat de voorspelkracht van deze modellen toeneemt. VORtech doet veel van haar werk op dit gebied met behulp van de open source toolbox OpenDA. Er ligt een aantal wensen om deze toolbox verder te verbeteren en stagiair zijn welkom om hier een bijdrage aan te leveren.

Naast deze algemene ontwikkelingen, is er ook werk te doen aan een van de toepassingen waar VORtech: 4DCOOL. Dat is een digital twin voor het binnenklimaat in datacenters waarmee de koeling geoptimaliseerd kan worden. Data-assimilatie is de kern van deze applicatie.

Deze stageopdracht betreft het verbeteren van de data-assimilatie in 4DCOOL waarbij het met name gaat om methodes te vinden die zowel snel zijn als robuust voor een breed scala aan datacenters.

Stage: Zelflerende kalibratie met OpenDA voor verkeersmodellen

Op het gebied van verkeersmodellering werd traditioneel gewerkt met numerieke modellen. De laatste jaren is er veel ontwikkeling geweest rondom datagedreven modellen: modellen die uitsluitend op basis van data gegenereerd worden. Dit soort modellen kan niet goed omgaan met onverwachte of bijzondere situaties op de weg. Er is daarom de wens om toch numerieke modellen te gebruiken, maar die automatisch te kalibreren op basis van beschikbare data. Op die manier krijgt men het beste van beide werelden.

Bij het verkeerskundig ingenieursbureau Goudappel ligt een stageopdracht voor automatische kalibratie van verkeersmodellen. Een van de mogelijkheden is om dit met de OpenDA software te doen, die specifiek voor deze toepassing ontwikkeld is.

Deze stage om zelf lerende kalibratie met OpenDA te implementeren zal gezamenlijk door VORtech en Goudappel begeleid worden.

Interesse?
Stuur je CV en motivatie aan het adres dat bij de stage vermeld staat. Gebruik anders onze contactgegevens.
Contactgegevens