Waarom VORtech Data Science?

Wat maakt VORtech bijzonder als data science bedrijf? En hoe werkt VORtech met u samen om tot een maximaal resultaat te komen? U leest het hier.

VORtech is voor haar klanten in de technische sector een partner in het ontwikkelen van data science toepassingen . We zijn niet alleen goed in data science maar hebben ook de technische achtergrond om de toepassing te begrijpen. En we hebben de IT skills om data science toepassingen in een bestaand informatiesysteem te integreren.

Niet alleen data science

Kennis van techniek

VORtech onderscheid zich onder meer door haar  focus op de technische sector. We zijn een goede gesprekspartners voor ingenieurs omdat we kunnen meepraten over zaken als stromingsleer, mechanica, thermodynamica, chemie en weg- en waterbouw. En we kennen de specifieke uitdagingen van data science in de technische sector. Daarbij gaat het vaak om tijdseries uit sensoren, waarin veel ruis en fouten optreden. Ook zijn de datasets vaak relatief klein, zeker wanneer er gekeken wordt naar de hoeveelheid echt nuttige data.

Het complete systeem

Verder beperkt VORtech zich ook niet tot het data-science vraagstuk als zodanig. We kunnen desgewenst de hele pijplijn van sensor tot dashboard verzorgen. Aan de voorkant gaat het daarbij om het opzetten van de datastroom met platforms zoals Kafka en Spark. En vervolgens om het voorbewerken van gegevens (data engineering). Aan de achterzijde gaat het om het ontwikkelen van dashboards waarop de verkregen informatie overzichtelijk wordt gepresenteerd. We zijn gewend om te werken aan programmatuur die onderdeel is van een operationeel systeem of digital twin. Daarom hechten we veel waarde aan programmatuur die ‘af’ is: onderhoudbaar, conform standaarden, goed getest en gedocumenteerd. En als u wilt kunnen we ook op doorlopende basis onderhoud leveren.

De meest effectieve aanpak

VORtech levert al meer dan 20 jaar diensten rondom programmatuur waarmee voorspellingen of analyses gedaan worden. Data science is daarin de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Voor veel vraagstukken biedt het effectieve oplossingen. Maar als een andere aanpak beter is dan kunnen we ook putten uit andere gereedschappen uit de wiskunde zoals bijvoorbeeld data-assimilatie.

VORtech als partner

Flexibiliteit en continuïteit

We willen graag uw partner zijn als het om data science gaat. Dat betekent ten eerste dat we u maximale flexibiliteit bieden maar tegelijk ook maximale continuïteit.  U kunt onze inzet flexibel op en af schalen naarmate u meer of minder behoefte aan onze expertise heeft. Tegelijk proberen we ook om ervoor te zorgen dat steeds dezelfde mensen voor u beschikbaar zijn. U werkt dus normaal gesproken steeds met dezelfde specialisten zodat u niet steeds opnieuw hoeft uit te leggen waar het u om gaat.

Samenwerking met domeinexperts

Ten tweede houdt partnerschap voor ons in dat we intensief samenwerken met de specialisten binnen uw bedrijf. De medewerkers van VORtech hebben een brede technisch-wetenschappelijke belangstelling en werken makkelijk samen met mensen uit andere disciplines. We beseffen terdege dat uw eigen mensen veel meer over uw markt en uw product weten dan wij. Maar wij weten waarschijnlijk weer veel meer over data science. Samen bereiken we het beste resultaat.

Kennisoverdracht en open source programmatuur

Tenslotte vinden we het belangrijk dat u voor ons kiest omdat u graag met ons werkt, niet omdat u op de een of andere manier aan ons gebonden bent. We dragen de kennis over ons werk dan ook in alle openheid aan u over en de modellen of software die we maken wordt uw eigendom. We werken in principe altijd op basis van open source programmatuur, dus u zit ook niet vast aan dure onderhoudscontracten voor de basissoftware. Op die manier bent u vrij om met een andere partij in zee te gaan als u dat zou willen. Aan ons de taak om voor u de best mogelijke partner te blijven.

Een volledig dienstenpakket rondom data science voor technische toepassingen

We leveren een volledig pakket aan diensten rondom data science: van consultancy tot het daadwerkelijk ontwikkelen van toepassingen. Dat doen we ofwel zelfstandig of als onderdeel van uw team. Zie ook het overzicht van onze diensten.

 

 

Bent u geinteresseerd?
Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van data science.
Neem contact op